Zeytinyağının Bize Sağladığı Faydalar

Zeytinyağının Bize Sağladığı Faydalar

Zeytinyağının Bize Sağladığı Faydalar

Zeytinyağı, çok eski zamanlardan bu yana insanlar tarafından besin kaynağı olarak kullanılan bir yağ türüdür. Zeytin ağacının meyvelerinden elde edilen bu yağ, çok yüksek oranda mononesterol, polifenol ve yağ asitleri içerir.

Mononesterol, kalp ve damar sistemi için önemli bir rol oynar. İltihapların önüne geçebilir ve azaltabilir. İçerisindeki fenoller ise antienflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu sayede vücuttaki bakterilerin çoğalması önlenebilir. İltihaba neden olan faktörlerin önüne geçilmesine katkıda bulunulur.

Polifenol, bitkisel gıdalarda bulunan anti-oksidan bir maddedir. Vücudun enflamasyon birimlerine ve bileşenlerine karşı koruyucu etkileri vardır. Ayrıca, güçlü anti-oksidan özelliği nedeniyle kalbin sağlığını ve vücudun kansere karşı direncini korumaya yardımcı olur.

%70 oranında doymamış yağ asidi içeren zeytinyağı, bu özelliği sayesinde kandaki kolesterol birikimini azaltır.

Yüksek oranda E vitamini içeren zeytinyağı, cildinizin güneş ışınları ve rüzgâr gibi dış etkenlerden korunmasına yardımcı olur. Bu sayede cildiniz dört mevsim daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilir.

Anti-inflamatuar etkileri ise romatizma, egzama gibi birçok inflamatuar dokuda rahatlama sağlar. Bu sayede kaşınma ve döküntü gibi olumsuzlukların oluşma oranı azalacaktır.

Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde metabolizmayı hızlandırır. Yemeklerinize veya salatalarınıza ekleyeceğiniz bir miktar zeytinyağı kilo vermenize de yardımcı olabilir.

Zeytinyağı, sağlıklı bir yaşam için önemli bir rol oynamaktadır. Düzenli olarak tüketildiğinde, vücut fonksiyonlarını düzenler ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürmenize yardımcı olur.

Etiketler: #zeytinyağı #oliveoil #tirilyeden
Şubat 09, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR