Zeytin Yaprağı Çayı Zayıflatır Mı?

Zeytin Yaprağı Çayı Zayıflatır Mı?

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYININ ZAYIFLATAN ETKİSİ BULUNUR MU?


Zeytin yaprağı çayının içinde yer alan maddelerden biri Oleuropein maddesidir. Bu maddenin zayıflamaya yardımcı olduğunu belirtmek mümkündür. Hem vücuttan ödem atma hem de vücutta yağ yakımı hızlanmasına yardımcı olur.

Amerikalı bilim insanları tarafından, Oleuropein etken maddesinin Korona, HIV ve Sars gibi hastalıkların tedavisinde etkili olduğu tescillenmiştir ve hatta patenti alınmıştır. Oleuropein zeytinin kabuğunda, etinde, yaprağında ve yağında bulunmaktadır. ​​​​​      

Zeytin yaprağı çayının, sağlıklı bir şekilde beslenme ile programa dahil edilmesiyle bu çayla zayıflamak mümkündür. Zeytin yaprağı çayı sindirimi düzenler, bağırsakları temizler. Bu sebeple diyet programlarına rahatlıkla eklenebilmektedir.

 

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

 

Oldukça kolay bir hazırlama şekli olan zeytin yaprağı çayı, sadece iki malzeme ile yapılmaktadır. Bir bardak kaynatılmış suyun içerisine 5-6 adet yıkanmış ve kurutulmuş zeytin yaprağı ekleyin. Demlenmesi için 10 dakika beklemeniz gerekiyor. Demlenen çayınızı süzdükten sonra keyifle içebilirsiniz.

Zeytin yaprağı çayınızı aşırıya kaçmadan günde 1-2 fincan tüketebilirsiniz. İsterseniz ara öğünlerinizde içebilir isterseniz kahvaltılarınıza sıcak içecek olarak ekleyebilirsiniz.

 

 

Etiketler: zeytinyağ, zeytin yaprağı, zeytin yaprağı çayı, tirilyeden, Oleuropein
Ocak 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR