Zeytin Yaprağı Çayı Faydaları

Zeytin Yaprağı

ŞİFA KAYNAĞI ZEYTİN YAPRAĞI VE ÇAYI

 

Zeytin asırlar boyunca hem meyvesi ile hem yapraklarıyla, hem de yağıyla alternatif tıpta çeşitli şekillerde kullanılmıştır. Zeytin yaprakları bünyesinde yüksek miktarda anti-bakteriyel taşıdığı için, insanların bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rolü vardır.

Hastalıklara şifa aranırken çok eski dönemlerden beri tedavi amaçlı zeytin yaprakları kullanılmaktaydı. Günümüze kadar uzanan bu şifa kaynağı zeytin yaprağı, son zamanlarda yeniden gündem olmuştur.

Zeytin yaprağından faydalanabilmenin en kolay yolu zeytin yaprağı çayı yapmak ve tüketmektir. Zeytin yaprakları, dalından koparıldıktan sonra kurutularak zeytin yaprağı çayı yapıldığında, vücutta pek çok faydayı sağlamaktadır. Ayrıca insanların bağışıklık sistemine de oldukça önemli faydaları bulunmaktadır.

Zeytin yaprağı çayı aynı zamanda kilo vermek açısından da önemli yardımcılardandır. Doğal bir yöntem olmasından dolayı maddi açıdan bakıldığında da çok ekonomik bir yöntemdir. Kilo sorunu yaşayanların, zeytin yaprağı çayını içerek olumlu sonuçlar alabildiğini belirtmek mümkündür.

 

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

 

Oldukça kolay bir hazırlama şekli olan zeytin yaprağı çayı, sadece iki malzeme ile yapılmaktadır. Bir bardak kaynatılmış suyun içerisine 5-6 adet yıkanmış ve kurutulmuş zeytin yaprağı ekleyin. Demlenmesi için 10 dakika beklemeniz gerekiyor. Demlenen çayınızı süzdükten sonra keyifle içebilirsiniz.

Zeytin yaprağı çayınızı aşırıya kaçmadan günde 1-2 fincan tüketebilirsiniz. İsterseniz ara öğünlerinizde içebilir isterseniz kahvaltılarınıza sıcak içecek olarak ekleyebilirsiniz.

 

ZEYTİN YAPRAĞI FAYDALARI VE ETKİLERİ

 

Zeytin yaprağının çayının faydalarını ve etkilerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Virüs karşıtı etki
  • Kolesterol düşürücü etki
  • Antibiyotik etkisi
  • Pıhtılaşmayı önleyici etki
  • Kan şekerini düşürücü etki
  • Alzheimer önleyici etki
  • Yaşlanmayı geciktirici etki
  • Tansiyon düzenleyici etki
  • Kanser hücrelerinin üremesini durduran etki (özellikle idrar kesesi ve meme kanseri)

 

 

Etiketler: zeytinyağ, zeytin yaprağı, zeytin yaprağı çayı, tirilyeden, Oleuropein
Ocak 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR