Tirilyeden Zeytin Ezmesi

Tirilyeden Zeytin Ezmesi

Tirilyeden Zeytin Ezmesi..

El yapımı ve doğal aromalı kahvaltılıklar daha lezzetli gelir damaklara…

Mutfağınızın ayrılmaz bir tadı ve şahane bir kahvaltı sofrasının olmazsa olmazı zeytin ezmesi Tirilyeden’de tamamen doğal, el emeği ile hazırlanır.

Zeytin ezmesini, normal zeytinden ayıran farklar vardır. Zeytin ezmesi yapılırken, zeytinler fazla tuzdan arındırılır ve tadıyla kokusu bozulmamış olan lezzetli zeytinler tercih edilir.

Zeytin ve zeytinden yapılan ürünlerde zeytin ezmesi, zeytinyağı gibi bolca bulunur. Linolik asit ise kötü huylu kolesterolü düşürücü bir etkiye sahiptir. İçerdiği A,D,E ve K vitaminleri vücutta antioksidan etkisi gösterir ve hücrelerin yenilenmesini sağlar.

Aynı zamanda zeytin ezmesi sizi kalp hastalıklarından ve kalp krizinden koruyan bir besindir. Zeytinin yapısında doymamış yağ bulunduğu için, kan basıncını dengeler ve kalp ritmini düzenler. Kalp sağlığını koruma sürecinde yapısında bulunan oleik asitten faydalanır. Ayrıca yüksek tansiyon riskini azaltır ve kemik gelişimine katkıda bulunur.

100g zeytin ezmesi, içerdiği 170 kcal ile çocuklar için de zengin bir enerji kaynağıdır.

Zeytin ezmesini kullanabileceğiniz tarifler;

  • Kahvaltılarda ekmek üzerinde,
  • Makarna ve yemeklerin soslarında,
  • Poğaça, börek gibi hamur işlerinde pratik olarak kullanılabilir.

En lezzetli zeytin ezmesi en lezzetli zeytinler ile yapılır. Damak tadınıza uyan ve hamarat sofralarınızda yer alabilecek zeytin ezmeleri için www.tirilyeden.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: zeytin ezmesi, zeytinyağı, tirilyeden
Kasım 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR