Tirilyeden Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı..

Tirilyeden Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı..

Sofralarınızda enfes lezzetli İpsana Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı’nı eksik etmeyecek ve eşsiz yumuşak tadına tutkunu olacaksınız..

Erken hasat edilen zeytinlerden yapılarak elde edilen zeytinyağının insan sağlığına olumlu etkisi tespit edildikçe zeytinyağı tüketicileri de yıllar içerisinde erken hasat zeytinyağlarını tercih etmeye başlamıştır. Hem duyusal olarak, hem de lezzet olarak diğer yağlardan farklıdır.

Bir zeytinyağının "Erken Hasat” tabirine sahip olabilmesi için zeytinliklerden henüz olgunlaşmamış zeytin danelerinden, zeytinler henüz yeşil iken hasat edilen üretilmiş olması gerekir.

Erken hasat zeytinyağı düşük asitli, ayırt edici renk ve tada sahip, aromalarla dolu, antioksidanlar, polifenoller ve oleik asit açısından zengin, sağlığa faydalı bir zeytinyağıdır.

Zeytinyağı 27° C'nin altındaki bir sıcaklıkta ekstrakte edildiğinde lezzet ve aroma açısından çok zengin, besin ve antioksidan miktarı yüksek ve sağlığa daha faydalı olan soğuk sıkım zeytinyağı olarak adlandırılır ve zeytinyağı kalitesini ifade eden en önemli kriterlerden biridir. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının bir diğer özelliği ise erken hasattan çok kısa süre sonra sıkım işleminin yapılmasıdır. Böylece içindeki yararlı antioksidanlar ve oleuropein maddesi en üst seviyede yağa aktarılır.

Oleuropein maddesi zeytindeki fenolik maddelerin oluşumunu sağlayan en önemli bileşenlerdendir. Zeytin ve zeytinyağı üretim sürecinde zeytinler ezilince oleuropein maddesi de parçalanır ve kimyasal tepkime başlar. Zeytin hamurunun oluşması ve yoğrulması sırasında oleuropein maddesinden açığa çıkan antioksidan, polifenol fenolik bileşikler zeytini ve zeytinyağını lezzetli ve sağlıklı hale getirirler. Fenolik maddeler insan sağlığı için çok yararlıdır. Antioksidanlar sayesinde insan vücudu da çok yararlı bir savunma maddesi elde edilir.

Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağımızı soğuk ve sıcak yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilir ve yemeklerinizin tadına tat ve vücudunuza sağlık katabilirsiniz.

Yeni hasat döneminde topladığımız eşsiz yeşil zeytinlerin birleşimi ile hazırladığımız Erken Hasat Soğuk Sıkım Tirilyeden Zeytinyağı çeşitlerimiz https://www.tirilyeden.com/  web sitemizde satışta.🍀

Etiketler: #Tirilyeden #Oliveoil #Zeytinyağı #ZeytinSütü #Polifenol #polyphenols #annebebek #bebek
Kasım 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR