Zeytinyağı İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Zeytinyağı İle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Zeytinyağın Kalitesi

Zeytinyağının rengi koyu yeşil ise kalitelidir diye bilinen bilgi yanlıştır. Zeytinyağının rengine bakarak kaliteli yada kalitesiz tanımlamaları yapılamaz. Zeytinin yetiştiği toprağın özellikleri, hasat zamanı ve sıkım tekniği yağın rengini etkiler.

Zeytinyağı Asit Oranı

Zeytinyağının asit oranını düşürmek için zeytinyağı şişesine ekmek yada defne yaprağı koymak gibi uygulamaların yapılması hatalıdır. Bu tarz işlemler zeytinyağının daha çabuk bozulmasına sebep olur. Ayrıca zeytinyağının asiti bu şekilde müdahalelerle düşürülemez.

Zeytinyağı Kokusu

Zeytinyağı koklandığında zeytin kokusu geliyorsa kaliteli üründür diye aktarılan bilgi yanlıştır. Zeytinyağı koklandığında tazeliği çağrıştıran meyvemsi kokuların alınması, yağın iyi işlendiğinin ve iyi korunduğunun göstergesidir.

Zeytinyağı Kullanımı

Kızartmalarda kullanılması uygun değil diye bir algı oluşturulmuş olsa da bilinenin tam tersi zeytinyağı kızartmalarda kullanılır. Bazı yağların yanma noktası kızartmaya uygun değildir fakat zeytinyağı bu gruba girmez. Lezzeti ve hafifliğiyle kızartmalarınıza lezzet katar.

Sağlıklı beslenmenize katkı sağlamak için www.tirilyeden.com üzerinden zeytinyağı çeşitlerimize ulaşabilirsiniz.

 

 

Etiketler: Zeytinyağı, Tirilyeden, Olive Oil, Soğuk Sıkım Zeytinyağı, Erken Hasat Zeytinyağı, Olgun Hasat Zeytinyağı, polifenol.
Aralık 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR